De vraag die je jezelf elke dag wil stellen

M’n laatste blog op m’n website schreef ik vlak voor kerst 2019. Met, hoe typerend, een foto erbij gemaakt in China waar ik de maand daarvoor nog was.

Uitgerekend vandaag, terwijl de lockdown begonnen is, besluit ik om het schrijven weer op te pakken. Waarom?

Omdat ik noodgedwongen thuis zit en vandaag geen yogalessen kan geven?
Omdat ik me verveel?
Omdat ik weet dat iedereen nu massaal online is en op facebook en instagram zit 😉?

Misschien.

Maar eigenlijk is dat het niet.

Terwijl de wereld op z’n kop staat, realiseer ik me dat de afgelopen maanden mijn wereld al op z’n kop is gaan staan. Het lijkt soms wel alsof per dag in m’n hoofd alle seizoenen voorbij komen. Het ene moment voel ik enorm veel vertrouwen, energie en blijdschap, het volgende moment voel ik angst, vermoeidheid en verdriet. Ik schrijf normaal over wat me bezighoud, maar wat me nu vooral bezighoud wilde ik nog even voor me houden (en ik vind het ook nu nog spannend om te delen..).

Hoe dat allemaal komt?

Tja, dat heb je als je zwanger bent nou eenmaal😉.

Goed nieuws in deze vreemde tijden. Het mooie is dat ik alles opeens vanuit een ander perspectief zie. Ik denk over dingen na waar ik nog nooit over na heb gedacht en realiseer me heel goed dat ik niet alleen ben. Ik realiseer me dat alles wat ik doe ook impact heeft op iemand anders. En daarmee bedoel ik niet alleen de groeiende baby in m’n buik..

Alles wat we doen, zeggen, denken, schrijven etc. heeft impact op de wereld om ons heen. Dat vergeten we soms zo makkelijk. Maar het is echt zo. Jouw keuzes hebben invloed.

Je kan ervoor kiezen om 50 keer per dag je telefoon te checken om de laatste nieuwsberichten te lezen. Je kan er ook voor kiezen om eindelijk ongestoord die online cursus te doen die je al tijden aan het uitstellen bent.

Je kan ervoor kiezen om je frustraties op elkaar te uiten nu je noodgedwongen meer thuis bent. Je kan er ook voor kiezen om te genieten van de extra momentjes die je samen hebt en je tijd te steken in het werken aan een fijne relatie.

Je kan ervoor kiezen om te leven in angst, paniek en stress. Je kan er ook voor kiezen om je creativiteit de vrije loop te laten en manieren te bedenken waarop je toch verbinding kunt creëren met elkaar, hoe je je medemens kunt helpen, hoe je kunt leren vertrouwen in situaties van onzekerheid.

Elke situatie is anders en het is echt niet allemaal makkelijk. Maar we hebben wel keuzes. Altijd.

Dus juist ook nu denk ik dat het belangrijk is om je te beseffen wat je nodig hebt en wat je belangrijk vindt. Kook een lekkere maaltijd voor je partner, zit met een kop thee voor het raam in de zon, geniet van het uurtje dat je langer kunt slapen omdat je niet hoeft te reizen naar werk.

Voor mij was het posten van dit bericht vandaag belangrijk.
Naar buiten keren (haha snap je ‘m? 😉).
Openheid.
Weer activiteit creëren op m’n website.

Dus in deze bijzondere tijd, waarin je je misschien beperkter voelt dan normaal, vraag jezelf elke ochtend af: wat kan ik vandaag doen om’n dag geslaagd te maken?

En doe het! 🙂

#monkeymindmonday (is back)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s