Vertrouwen

‘Vertrouw op dat waarvan je houdt, blijf het doen en het zal je brengen waar je hoort te gaan’

Ik lees de zin nog een keer. Het laat het in m’n hoofd rondcirkelen als een mantra.

Ik kijk op van m’n boek. Op een paar meter afstand staat een zwangere vrouw met een kind op haar arm en een kind in de hand. De kinderen wijzen vol overgave naar de eenden, het water en de bomen.

Zal ik er ook ooit zo bij lopen? vraag ik me af. Ik aai over de bolling van m’n buik. Eerst deze ene maar eens veilig ter wereld brengen.

Soms lijkt het alsof dingen vanuit hele verschillende kanten samen vallen. Het diepgaande gesprek over persoonlijke ontwikkeling dat ik gister met Anthony voerde, het heldere gevoel vanochtend dat me vertelde om ‘vandaag een dagje vrij te nemen’, het verlangen om vandaag het boek ‘Schrijven vanuit je hart’ te lezen dat al maanden in de kast staat.

Ik realiseer me dat ik me vandaag meer mezelf voel dan ik me in weken heb gevoeld. Ik geniet van het gras onder m’n blote voeten, de zon op m’n gezicht, het geluid van de vogels en zelfs van het geluid van de – in hun oren vast ontspannen – ‘chill’muziek van de drie meisjes naast me in het park.

Ik heb al tijden niet meer echt geschreven over wat me bezighoud. Deels wijd ik dat aan de winterperiode zoals ik eerder schreef, maar het is ook iets anders.

Een gebrek aan vertrouwen.

Want, waarom doe ik dit eigenlijk? Waarom schrijf ik? Draag ik kennis over? Heeft dit toekomstperspectief? Zit iemand hierop te wachten? Moet ik m’n tijd niet ‘nuttig’ besteden aan iets wat me geld oplevert?

Misschien, misschien niet.

Maar als er iets is wat ik leer tijdens deze periode waarin er nieuw leven groeit in mijn buik, is dat het belangrijk is om te durven vertrouwen. Te vertrouwen op mezelf en m’n eigen gevoel.

M’n gevoel zegt me dat ik wil schrijven. Informatieve blogs, omdat dat mij uitdaagt om m’n eigen kennis onder woorden te brengen en die over te dragen. Maar ook persoonlijke blogs zoals deze. Door te schrijven kan ik mezelf onder woorden brengen, mezelf uitdrukken, mezelf laten zien. Het is mijn persoonlijke muziek.

Misschien gaat het niet altijd over iets ‘nuttigs’ of iets ‘leerzaams’. Maar ik vertrouw erop dat als ik dit blijf doen, op mijn eigen manier, het me zal brengen waar ik hoor te gaan.

#monkeymindmonday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s