Overwint de liefde altijd? – De wetenschap

Amor vincit omnia
L’amour triomphe de tout
Love conquers all

Het klinkt zwoel en romantisch: ‘De liefde overwint alles’. Maar waarom zeggen we dat eigenlijk ‘de liefde overwint alles’? Slaat dat echt ergens op? Is het ergens op gebaseerd?

We hebben allemaal weleens een dag waarop alles lijkt tegen te zitten. Je hebt een flinke discussie met je partner, je komt erachter dat net dat laatste restje koffie op is, je meeting loopt totaal niet zoals je had gehoopt en on top of that regent het de hele dag pijpenstelen.

Je voelt je neerslachtig, boos en ontevreden. Negativiteit op negativiteit. Wat een rotdag.

Maarre.. waar komt dat eigenlijk door?
(Zet je nerdalert maar vast op scherp)

Kwantumfysica – geest bepaalt de materie
Om hierop antwoord te geven kijken we naar de kwantumfysica. Atomen zijn de bouwstenen van ons bestaan. Atomen zijn voor 99,999999999999 procent lege ruimte. Nouja, die ruimte is niet echt leeg, maar gevuld met energie. Alles is dus vooral energie. Alles wat we waarnemen is dan eigenlijk een soort vastere vorm van energie. Deze kleinste deeltjes, deze energie, wordt beïnvloed door de waarnemer en dit kan dus niet objectief waargenomen worden. Oftwel: je geest, je bewustzijn, je intentie bepaalt hoe de materie eruit ziet.

Klinkt mogelijk wat vaag, maar bedenk je eens dat iedereen de wereld vanuit zijn eigen perspectief bekijkt. We zien misschien allemaal groen gras, maar hoe je die kleur groen ervaart is voor iedereen anders. En waar de één met liefde kijkt naar een schattig, klein, wollig geitje, ziet de ander een stinkend, smerig vies dier.

Waar jij je aandacht op richt, is ook waar de energie zich op richt. Je ‘beïnvloedt’ daarmee de materie met je aandacht. Materie eigenlijk niks anders is dan interferentiepatronen van energiegolven (energiegolven kunnen elkaar versterken of verzwakken).

Volg je het nog? 😉
Vraag je je al af wat dit te maken met ‘liefde overwint alles’?
Nog even geduld..

Coherentie en incoherentie
Als die energiegolven elkaar versterken, als de vibratie hoog is, dan zorgt dat voor coherentie en orde. Dit betekent gezondheid, helderheid, liefde en tevredenheid. Als die energiegolven elkaar verzwakken, als de vibratie laag is, dan zorgt dat voor incoherentie en wanorde. Dit betekent ziekte, chaos, ontevredenheid, pijn. (Met hartcoherentie kun je meten wanneer er coherentie is in het lichaam. Dit kun je meten met apps zoals de Muse of Innerbalance.)

Een hogere vibratie zorgt dus voor meer coherentie en gezondheid. Een gezond persoon is fysiek sterker dan een ziek persoon. Als je kijkt naar survival of the fittest dan wint de gezonde persoon.

Als je hogere vibraties ervaart, creëer je meer van dat wat je wil in het leven. Als je lagere vibraties ervaart, creëer je meer van dat wat je niet wil in het leven.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want sommige dingen heb je nou eenmaal niet in de hand. Dat is absoluut waar. Je hebt echter altijd zelf in de hand hoe je naar het leven kijkt. Ga je bij de pakken neerzitten en zie je overal het negatieve van in? Of kom je in actie en zie je het positieve zelfs in de meest moeilijke situatie?

Vibratie en liefde
Van iets houden betekent dat je een gebalanceerd perspectief hebt. Zowel de geest als het lichaam is in balans. De fysiologie kan namelijk alleen in balans zijn als de perceptie dat ook is. Er is coherentie.

Door liefde te voelen, creëer je dus coherentie. Je kan het zien als de hoogste energie.

Betekent dit dan dat de liefde altijd wint?
Tja.. Stel je kunt alles in het leven volledig omarmen, je kunt volledig van alles en iedereen in het leven houden en je kunt daarmee ook volledig oké zijn met hoe het leven zal verlopen – is er dan nog iets dat overblijft?

Misschien kun je dan voorzichtig stellen dat er niks hogers is dan liefde en dat liefde altijd overwint… Maar dat mag je verder zelf bepalen 😉

#woensdagweetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s